article-image

Akupanel /merken

26-06-2024

Akoestische wandpanelen

Een nieuwkommer bij ons in het online-assortiment en in de winkels; Akupanel. Het is een populaire interieurtrend; wandpanelen die zorgen voor een strak en tijdloos design. Maar dat is niet het enige dus lees mee en laat je verrassen en natuurlijk… inspireren!

Fijne werking

Bedek de hele muur, creëer een accentmuur, vernieuw de slaapkamer of maak de woonkamer gezelliger. Met Akupanel kan je alle kanten op. Naast dat het mooie panelen zijn brengen ze ook een aantal functionele voordelen met zich mee:

  • Demping van geluid, heb je in een ruimte last van galm? Voornamelijk hinderlijk als je er werkt of slaapt. Akoestische panelen zijn daarvoor de ultieme oplossing om dit tegen te gaan en de akoestiek beter te laten klinken. Door de demping maak je minder geluidoverlast en ervaar je betere concentratie en ontspanning.
  • Ecologische voetprint, de materialen die worden gebruikt zijn het allerbeste voor geluidsdemping. Er wordt daarom gebruik gemaakt van vilt, dat voor meer dan vijftig procent uit volledig gerecycled materiaal bestaat! In combinatie met de MDF-platen, met natuurlijk houtfineer, vormen ze een milieubewust team dat sterk en duurzaam is.
  • Energiebesparing, hoe dan? Door de panelen op strategische plekken te plaatsen in huis kunnen ze dienen als warmte-isolatie en blijft de warmte makkelijker hangen waardoor je minder hoeft te stoken.

Montage

Je zou wel denken: Wat fantastisch die panelen, maar hoe moet ik dat monteren? Gelukkig is dat niet heel moeilijk. De muurpanelen zijn in drie lengtes verkrijgbaar en op verschillende ondergronden te monteren. Je kunt een montagekit kopen of zelf met schroeven aan de gang gaan. Het is wel aan te raden om van tevoren te bepalen of de panelen permanent op een plek blijven of nog worden verplaatst. Als je ze ooit nog zou willen verplaatsen dan is het beter op ze vast te schroeven.

Elke plek

Naast alle functionele voordelen zijn de panelen ook super aantrekkelijk voor het oog en zeer geschikt om je huis mee aan te kleden. Zo zijn er zeven verschillende Akupanels verkrijgbaar in de winkel, waaronder:

  • Zwart
  • Walnoot
  • Verouderd eiken
  • Rustiek eiken
  • Naturel eiken, zwart vilt
  • Houtskool
  • Blank eiken

Hierdoor is er altijd wel een variant die bij jouw interieur past. Geef in een handomdraai een moderne touch aan je ruimte.

Je kan het nog niet zo gek bedenken met de plaatsing van de panelen. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om ze aan het plafond te bevestigen, een supertof effect! Of kies voor een halve muur en niet alleen verticaal, maar ook horizontaal is een optie. Speel erop los, alles is mogelijk!Twijfel je over de kleur en of de Akupanels echt wat voor jou zijn? Kom dan even langs en bekijk de opties live in de winkel.